Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.com Празничните дни настъпват и трафикът

...
Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.com Празничните дни настъпват и трафикът
Коментари Харесай

Хиляди българи тръгват на път за празничните дни

Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.com 

Празничните дни настъпват и трафикът предстоящо се ускорява. Хиляди българи потеглят на път за празниците. Още в четвъртък следобяд се стигна до тапи и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и в петък сутринта.

„ Днес чакаме много пътуващи. В четвъртък трафикът беше доста сериозен, чакаме да е подобен и през днешния ден. Вчера не се стигна до съществени проблеми по пътищата. Няма съществени произшествия с тежко потърпевши или починали лица. Имаше дребни произшествия и предпоставки за съществени такива ”, изясни основният контрольор от „ Пътна полиция ” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на Автомагистрала „ Тракия ” попречват придвижването. От „ Пътна полиция ” насочиха молба те да бъдат прекъснати за празниците, само че решението се взима от АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните действия. Инспектор Близнашки предлага на водачите да употребяват обходния маршрут през Подбалканския път в сектора край Стара Загора от Автомагистрала „ Тракия ”.

От четвъртък тече и акция за предварителна защита на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е ситуирана главно в извънградските и високоскоростните сектори. От събота пътните служители на реда ще се насочат към обитаемоте места, където ще се следи за приложимост на алкохол. Инспектор Близнашки моли към водачите да карат деликатно и да съблюдават рестриктивните мерки.

Въпреки ковид и засилените ограничения, не липсват и българи, които се насочат на отмора в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ”. Опашката на границата се движи извънредно постепенно, а причина за това е прецизният надзор от страна на граничните управляващи, написа nova.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР